+1985 airco's geplaatst +1985 airco's geplaatst
+47 medewerkers +47 medewerkers
+6 airco busjes +6 airco busjes
+10 jaar ervaring +10 jaar ervaring
085-902 20 96
Mail ons Bel ons Offerte

Airco niet alleen lekker in de zomer, maar ook voordelig in de winter

Airco's zijn heel populair en worden niet alleen meer gebruikt voor koeling. Steeds meer mensen laten nu een airco installeren om hun huis te verwarmen, wat tevens gunstig is voor het milieu en de energierekening.
Airco Adviseur

Airco Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

07-12-2023

Energie besparen met een airco

Airco’s zijn niet alleen bedoeld voor verkoeling, maar ze kunnen ook worden gebruikt om te verwarmen. Ze werken dan als een warmtepomp, waarbij ze warmte uit de buitenlucht halen en naar binnen blazen.

Prijsbewuste woningeigenaren hebben dit ook ontdekt. Sinds afgelopen najaar, toen de gasprijzen stegen, zijn vooral krachtige airco’s met vermogens tot wel 7 kilowatt erg populair. De branchevereniging NVKL meldt een toename van 33 procent in de verkoop van deze zware airco’s.

Met zo’n krachtige airco kun je een huiskamer en meerdere slaapkamers uitstekend verwarmen, zelfs efficiënter dan met een cv-ketel. Voor elke euro aan elektriciteit die je gebruikt, krijg je ongeveer 3,5 euro aan warmte. De eens zo bekritiseerde energieverslindende airconditioning is daarmee een energiebesparende maatregel geworden.

 

Met een krachtige airco kan de cv-ketel in de winter op een laag pitje branden en alleen worden gebruikt voor warm water. Daarnaast kan deze op warme zomerdagen gewoon blijven koelen.

De moderne airco is om deze reden enorm in opkomst. Bijna één op de drie huishoudens heeft inmiddels een airco, en de populariteit blijft maar groeien. In 2016 werden er 75.000 airco’s geïnstalleerd en dat aantal was in 2021 al gestegen naar 260.000 exemplaren. Vorig jaar was er een teruggang als gevolg van het wereldwijde chiptekort, maar dit probleem is inmiddels opgelost.

Wil je op korte termijn een airco laten plaatsen? Dan ben je bij Airco Centraal aan het goede adres. Bestel je nu een airco bij ons? Dan kunnen we deze vaak binnen een maand al plaatsen. Zo Zit je er tijdens de zomer én met de winter comfortabel bij.

 

Comfort het hele jaar door

Met de mogelijkheid om zowel te koelen als te verwarmen, biedt moderne airconditioning een veelzijdige oplossing voor het behoud van een comfortabel binnenklimaat, ongeacht het seizoen. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw airco om maximale prestaties te garanderen.

Dus of het nu zomer of winter is, airconditioning met warmtepomptechnologie biedt de perfecte balans tussen koeling en verwarming. Het is een slimme keuze om het hele jaar door een comfortabele leef- en werkomgeving te creëren.

 

Voor meer advies over airco’s kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs bij Airco Centraal.

 

Vraag direct een gratis offerte aan!

Vraag direct een gratis offerte aan!

1
2
Wat voor soort(en) airco wilt u laten plaatsen?

Alert

Op dit moment plaatsen we [amount] airco's in [variable_1]!

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in [variable_1]!

Alert

Op dit moment plaatsen we een airco in [variable_1]!

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in [variable_1].

Alert

Op dit moment plaatsen we een airco in [variable_1]

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in 's [variable_1].