+1985 airco's geplaatst +1985 airco's geplaatst
+47 medewerkers +47 medewerkers
+6 airco busjes +6 airco busjes
+10 jaar ervaring +10 jaar ervaring
085-902 20 96
Mail ons Bel ons Offerte

Vragen en Antwoorden

 

De meest gestelde vragen en antwoorden over airco’s en onze service vindt u hier


Hoe lang duurt het om een airconditioner thuis te installeren?

De installatietijd varieert afhankelijk van de complexiteit van het project en het type airconditioner. Over het algemeen kan de installatie van een enkelvoudige split-airconditioner enkele uren tot een dag duren. Voor grotere systemen of complexere installaties kan het langer duren. Het is raadzaam om dit te bespreken met onze planners

 

Moet ik mijn elektrisch systeem upgraden voor de installatie van een airconditioner?

Afhankelijk van het vermogen en de specificaties van de airconditioner, kan het zijn dat uw elektrisch systeem moet worden geüpgraded om aan de energiebehoefte van het systeem te voldoen. Een professionele installateur kan een beoordeling uitvoeren van uw huidige elektrische installatie en bepalen of er upgrades nodig zijn, zoals het versterken van de bedrading of het installeren van een aparte stroomkring voor de airconditioner.

Hoeveel geluid maakt een airconditioner?

Het geluidsniveau van een airconditioner kan variëren afhankelijk van het model en de fabrikant. Raamunits staan erom bekend dat ze over het algemeen meer geluid produceren dan split-systemen. Bij het kiezen van een airconditioner kun je letten op het geluidsniveau, dat meestal wordt vermeld in decibel (dB). Modellen met lagere dB-waarden produceren over het algemeen minder geluid.

Moet ik een speciale plek hebben voor de buitenunit van de airconditioner?

Ja, de buitenunit van een airconditioner heeft voldoende ruimte nodig voor een goede werking. Het moet worden geplaatst op een stevige ondergrond, zoals een betonnen pad of een metalen standaard, en er moet voldoende ruimte rondom worden gelaten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de luchtstroom belemmeren, zoals struiken, muren of andere apparatuur.

Kan ik zelf mijn airconditioner installeren om kosten te besparen?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf uw airconditioner te installeren, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen, vooral als u geen ervaring hebt met HVAC-systemen. Een verkeerde installatie kan leiden tot inefficiëntie, storingen of zelfs schade aan het systeem. Bovendien kan een professionele installatie zorgen voor garantie op het systeem, wat u gemoedsrust geeft en eventuele toekomstige problemen dekt.

Moet ik een professional inhuren om mijn airconditioner thuis te installeren?

Het wordt sterk aanbevolen om een professional in te huren voor de installatie van een airconditioner thuis. Een ervaren installateur heeft de kennis en expertise om het systeem correct te installeren, inclusief het plaatsen van de binnen- en buitenunits, het aansluiten van de leidingen en het zorgen voor de juiste elektrische aansluitingen. Dit garandeert niet alleen een correcte werking, maar ook de veiligheid van het systeem.

Kan ik een offerte op afstand ontvangen, zonder huisbezoek?

Het is erg lastig om een offerte op afstand te maken, omdat wij niet daadwerkelijk de situatie van uw woning kunnen zien. Dit kan heel prijsbepalend zijn. Daarnaast kan onze adviseur u een passend advies geven die het beste bij uw woning of bedrijfspand past.

Ik heb vragen over mijn offerte

Hiervoor kunt u onze adviseur telefonisch benaderen. Het telefoonnummer staat vermeld op het ontvangen visitekaartje en/of op de verzonden offerte.

Hoelang garantie bieden jullie op jullie diensten en materialen?

Wij bieden 5 jaar productgarantie

Welk type airconditioner is het meest geschikt voor mijn huis?

Er zijn verschillende soorten airconditioners, bijvoorbeeld split-systemen. De beste keuze hangt af van factoren zoals de grootte van de ruimte, de isolatie van uw huis, uw budget en persoonlijke voorkeuren. Een professionele installateur kan u helpen bij het bepalen van de meest geschikte optie voor uw specifieke situatie.

Wat levert een airco op voor mij?

  • Uw woning wordt meer waard
  • U kunt duurzamer verwarmen
  • U geniet van meer wooncomfort

Hoeveel energie verbruikt een airconditioner en beïnvloedt dit mijn energierekening?

Het energieverbruik van een airconditioner varieert afhankelijk van het model, de efficiëntie en hoe vaak en hoe lang u het apparaat gebruikt. Airconditioners met een hogere energie-efficiëntieclassificatie (zoals een hoog SEER- of EER-getal) verbruiken over het algemeen minder energie. Hoewel het gebruik van een airconditioner je energierekening kan beïnvloeden, kunnen moderne modellen met energiebesparende functies helpen om het verbruik te optimaliseren.

Waarom is het verstandig om mijn airco goed te onderhouden?

Regelmatig onderhoud aan uw airco is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren. Filters moeten vaak worden gereinigd of vervangen, afhankelijk van het type airconditioner en de gebruiksfrequentie. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt kan de levensduur van uw airco verlengen en storingen voorkomen. Bovendien kan het helpen om uw energierekening laag te houden. Tijdens een jaarlijkse onderhoudsbeurt controleert onze monteur uw airco op verschillende punten om ervoor te zorgen dat alles werkt. Hij zal eventuele problemen identificeren en indien nodig reparaties uitvoeren. Op die manier kan je airco altijd optimaal presteren.

Kan ik bij Airco Centraal een onderhoudscontract voor mijn airco afsluiten?

Ja, wij bieden servicecontracten aan voor een bij ons gekochte airconditioning.

Airco Centraal biedt servicecontracten aan met een looptijd van 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar.

De voordelen van een servicecontract zijn dat u eenmaal per jaar gratis jaarlijks onderhoud ontvangt op uw airco. Daarnaast voorkomt u dure onverwachte storingen en verlengt u de levensduur van uw airco door het tijdige onderhoud.

 

Het is verstandig om kort na de aanschaf van uw airco, onze adviseur te vragen naar een servicecontract.

 

Hoelang duurt het plaatsen van een airco?

De uitvoering is afhankelijk van de bewerkelijkheid uw woning. Onze adviseur kan u hier een indicatie van geven tijdens het adviesgesprek.

Er is een verbouwing geweest tussen het adviesgesprek en de uitvoering van de werkzaamheden, wat kan ik nu het beste doen?

Neem in dit geval contact op met onze adviseur om de gewijzigde situatie kenbaar te maken en te bespreken of dit invloed heeft op de werkzaamheden.

Kan ik de datum uitvoering verzetten?

Vindt de uitvoering van de werkzaamheden plaats over 6 werkdagen of langer?
In dit geval kunt u een e-mail sturen naar planning@aircocentraal.nl

Vindt de uitvoering van de werkzaamheden plaats over 6 werkdagen of korter?
Neem in dit geval telefonisch contact op met 085-8769150 en kies optie 2 “planning en uitvoering.”

Ik heb vragen naar aanleiding van de uitvoering

Stuur in dit geval een e-mail naar service@aircocentraal.nl en vermeld daarin:

  • Uw naam- en adresgegevens
  • Foto’s van de situatie
  • Een omschrijving van de situatie

Hier opvolgend zullen wij contact met u opnemen.

Wat kost de installatie van een airconditioner thuis?

De kosten van de installatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type airconditioner, de grootte van de ruimte, de complexiteit van de installatie en de locatie. De prijs van een airco start vanaf € 1.870,- incl. installatie.

Wanneer krijg ik mijn factuur toegestuurd?

Bij oplevering van de werkzaamheden wordt deze aan het einde van de dag naar u toegemaild. Als u gebruikt maakt van een bouwdepot kunnen wij u deze 7 dagen voor uitvoerdatum naar u toesturen. Graag verzoeken wij om dit te melden bij uw adviseur.

Waar kan ik een kopiefactuur opvragen?

U krijgt na oplevering van de werkzaamheden de factuur toegemaild. Mocht u deze niet meer in uw bezit zijn, neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van een kopiefactuur.

Blijf op de hoogte

Leestijd: 2 minuten 24-01-2024

Samenwerking met EnerSolar

Wij zijn er trots op om onze nieuwe samenwerking met EnerSolar bekend te maken! Airco Centraal en EnerSolar hebben een gezamenlijk partnership gesloten om een totaaloplossing te bieden voor een energiezuinige toekomst.
Meer lezen
Leestijd: 2 minuten 13-12-2023

Wist u dat er ook duurzame verwarmingsopties zijn?

Is het rendabel om woonruimten met een airco te verwarmen? Ja, een huis verwarmen met airco is energiezuiniger dan met een cv-ketel. In deze blog leggen wij het uit.
Meer lezen
Leestijd: 2 minuten 07-12-2023

Airco: een efficiënte koeling en zuinige verwarming, het hele jaar door

In een tijd waarin de zomers steeds warmer worden en de winters onvoorspelbaar, is het fijn om een airco te hebben die zowel koelt als verwarmt. Met onze moderne airco’s geniet u alle seizoenen van een comfortabel binnenklimaat.
Meer lezen
Leestijd: 2 minuten 07-12-2023

Airco niet alleen lekker in de zomer, maar ook voordelig in de winter

Airco's zijn heel populair en worden niet alleen meer gebruikt voor koeling. Steeds meer mensen laten nu een airco installeren om hun huis te verwarmen, wat tevens gunstig is voor het milieu en de energierekening.
Meer lezen
Leestijd: 2 minuten 21-10-2023

Hoe kies ik de juiste airco uit?

Hoe kies ik de juiste airco uit, en waar moet ik rekening mee houden? Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. In deze blog leest u alles over hoe u de airco kiest die het best bij uw wensen en uw woning past.
Meer lezen
Alert

Op dit moment plaatsen we [amount] airco's in [variable_1]!

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in [variable_1]!

Alert

Op dit moment plaatsen we een airco in [variable_1]!

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in [variable_1].

Alert

Op dit moment plaatsen we een airco in [variable_1]

Alert

Er is zojuist een offerte aangevraagd in 's [variable_1].